Wat doet Identfy?

Identfy verzorgt onder leiding van Oshin van der Hansz projecten, trainingen en workshops in de zorg en binnen het onderwijs. Hierbij past zij met haar eigen twist de spiegelcoachingstechniek toe bij vrouwen om oude patronen inzichtelijk te maken en hen terug te laten keren naar de kern. Vanuit een nieuwe mindset leren zij in stappen hun doelen te realiseren.

Waarom heeft Identfy een gekko als beeldmerk?

Bij de prachtige verschijning van de gekko is met name de staart, fascinerend en het dier als geheel zeer passend bij de werkwijze van Identfy. Een gekko is in staat om de staart los te laten. Dit gebeurt vaak op het moment dat zij als prooi achter na worden gezeten door een roofdier. Om zichzelf te redden, laten zij hun staart los, in de hoop dat ze kunnen blijven leven. De staart breekt af en groeit afhankelijk van de temperatuur in de loop der tijd, snel of traag aan. Hoe warmer het klimaat hoe sneller de groei van de staart. Breekt de staart opnieuw af, dan zal dat op hetzelfde punt zijn als de vorige breuk. Bij gekko’s waar de staart is afgebroken is de aangegroeide staart altijd kleiner dan hij oorspronkelijk was. Daarnaast is de regel ook dat de staart dan veel donkerder gekleurd is. Omdat veel soorten hun staart gemakkelijk kunnen loslaten, zijn er in het wild vaak maar weinig gekko’s te vinden die hun originele staart nog bezitten.

Werkwijze van Identfy vertaalt naar de gekko

Als we Identfy en de werkwijze vertalen naar de gekko, ondersteunt Identfy vrouwen met het zoveel mogelijk terugkeren naar hun eigen kern. Hierin begeleidt Identfy de transformatie tussen het loslaten van de oude staart (de vrouw met oude patronen en beperkende gedachtes) en ondersteunt daarna het aangroeien van de nieuwe staart (de vrouw die dicht bij zichzelf durft te blijven).

Maar vanuit welke visie pakt Identfy dat proces aan?
Iedereen wordt geboren met een genetische belasting waaronder ook in de vorm van genetisch geheugen, waarin een stuk gevoel, gedrag, en handelen van onze voorouders aan ons is voorgedragen (de staart). Wanneer wij in noodsituaties verkeren waar gevaar, woede of angst een rol spelen, kunnen die stukken die vastgelegd zijn opnieuw worden geactiveerd (de gekko is prooi en wil blijven leven, en laat zijn staart los, iets dat is doorgegeven door de generaties heen). Terugkerende patronen (je wordt steeds achter na gezeten door de prooi) kunnen met Identfy tools worden ontleed, waardoor inzicht ontstaat welke zaken van jou zijn en welke zaken je niet langer hoeft mee te dragen.
(Het los laten van een deel van de staart).

Voor verdere wetenschappelijke onderbouwing in hoe dit op celniveau werkt, verwijs ik graag naar het boek in 10 stappen uit de ratrace.
Laat je een deel van de genetische belasting van je voorouders los, ontstaat er ruimte voor de nieuwe jij die regisseuse is over haar leven (de nieuwe staart) in plaats van te blijven leven hoe de kernovertuigingen op celniveau het leven regisseert.
Die nieuwe staart groeit door de vernieuwde praktische zaken uit te voeren die men kreeg tijdens het loslaten van de oude staart en nieuwe nieuwe intentie en mindset ontstonden. Door dit als nieuwe software te gebruiken kun je de cellen in de hersenen praktisch herprogrammeren en de focus versterken om het nieuwe doel te realiseren (warmte die nodig is om de nieuwe staart aan te laten groeien). Hierin lever je vanuit jezelf een bijdrage aan gehele klimaat en andersom. De omgeving zal anders reageren op de gekleurde staart en een minder grote last gedragen hoeft te worden (de staart is kleiner en alleen van jou) en zal blijven breken en aangroeien indien nodig (maar wel zodanig dat je weet wat je moet doen).